Jedinečný VZV od Manitou

Už sme si zvykli, že Manitou so svojou spoľahlivou manipulačnou technikov je zamerané na čo najväčšie nosnosti, výškové aj predné dosahy.

Sú, ale odvetvia kde je dôležitá kompaktnosť v kombinácii s vynikajúcimi prejazdovými vlastnosťami. Aj v tomto segmente má Manitou pre všetkých ovocinárov, vinohradníkov, záhradníkov jasnú odpoveď.

Kompaktný vysokozdvižný vozík Manitou MC18 s celkovou šírkou 1450 mm, a pohonom všetkých štyroch kolies, ktorý umožňuje vmanévrovať do obmedzených priestorov, dokonca aj medzi rady ovocných stromov. MC18 vás svojimi krivkami a výraznými čierno-červenými farbami nadchne komfortom, jednoduchosťou ovládania, ale aj dizajnom.

Ak sa stretávate s  výškovými obmedzeniami (napríklad prechádzanie vrátami), máte možnosť vybrať  si verziu BUGGY. Celková výška sa zníži z 2145 mm na 1990 mm bez ovplyvnenia svetlej výšky.

Vďaka krútiacemu momentu a výkonu, ktorý zabezpečujú štyri hydromotory integrované v kolesách je terénna prejazdnosť modelu MC18 výnimočná, čo mu umožňuje ľahko prekonávať nerovnosti a svahy. So svetlou výškou 30 cm je Manitou MC18 vysokozdvižný vozík s  najvyššiou svetlú výšku na trhu v danom segmente. Už nebudete mať žiadne problémy s prekonávaním vyjazdených koľají!

Pre maximálne využitie je MC18 vybavený funkciou, ktorá umožňuje prepnúť z pohonu všetkých štyroch kolies na pohon dvoch kolies stlačením jedného tlačidla. V režime pohonu dvoch kolies môžete dosiahnuť rýchlosť až 25 km/h, čím sa optimalizuje spotreba paliva a opotrebovanie pneumatík. Naopak s pohonom všetkých štyroch kolies bude váš stroj schopný zvládnuť akúkoľvek výzvu: blato, piesok atď. Manitou MC18 je vybavené panoramatickou strechou s „úplnou viditeľnosťou“. Obsluha ťaží z optimálneho výhľadu, najmä pri manipulácii s bremenami vo vyšších polohách. Tento jedinečný VZV je celý navrhnutý tak aby optimalizoval svoj trojuholník stability s rázvorom 1900 mm a vzdialenosťou od nosnej plochy k stredu prednej nápravy 616 mm.

Obsluha MC18 ocení hlučnosť v kabíne len 79 dB, pričom priemer u konkurenčných modelov je 86! Už spomínaná pojazdová rýchlosť 25 km/h umožňuje produktivitu a komfort jazdy na dlhé vzdialenosti. Veľmi malý polomer otáčania (2585 mm) dáva tomuto kompaktu výnimočnú manévrovateľnosť.

Graficky znázornený index TCO pre Manitou MC18
Pre Manitou je bytostne dôležité aby všetky produkty prinášali svojim prevádzkovateľom ekonomický zmysel. Tento faktor asi najlepšie vystihuje index TCO (celkové náklady na vlastníctvo).