Nové kompaktné teleskopy Manitou

Kompaktné teleskopické manipulátory MT predstavujú vynikajúci kompromis pre zákazníkov, ktorí sú obmedzení stiesnenými priestormi a hľadajú výkon a univerzálnosť. Ideálna ponuka manipulátora na pokrytie vašich potrieb od A do Z, ktorý je schopný pracovať až do výšky druhého poschodia.

Bezpečnosť operátorov a ich pracovného prostredia je prvoradá. Manitou navrhol nové manipulátory tak, aby poskytovali optimálnu bezpečnosť pre používateľov. O predchádzanie akýchkoľvek incidentov sa stará viacero vylepšení a elektronických asistentov.

Automatická parkovacia brzda s asistentom rozjazdu do kopca.

Joystick JSM® s detekciou prítomnosti vodiča. Funkcia vám umožňuje bezpečne ovládať stroj bez prípadných rizík. Snímač automaticky detekuje prítomnosť operátora, aby umožnil pohyb a znižuje riziko nehôd.

Intuitívna a inteligentná palubná doska. Všetky ovládacie prvky sú na dosah a sú označené piktogramami a farebnými kódmi. Prevádzkovateľ je vždy prehľadne upozornený na prípadnú údržbu, výstrahy pri používaní a bezpečnosť prostredníctvom prístrojového panela.

Prístup do kabíny bol úplne prepracovaný. Ergonomický bez stupňový ľahký prístup znižujúci únavu a riziko prípadného pádu.

Zámok výkyvu zadnej nápravy pre bezpečnú manipuláciu. Automatický zámok zadnej nápravy je autonómny systém zaisťujúci manipuláciu na svahoch bez zásahu obsluhy.

Systém „Stop & Start“ znižuje spotrebu paliva, emisie, čas a hluk automatickým vypínaním motora, keď je teleskopický manipulátor v polohe kde nie je nevyhnutný chod motora, bez zásahu obsluhy (automatický reštart bez otočenia kľúča). Počítadlo mth nebeží. Zväčšujú sa intervaly údržby a zachováva sa zostatková hodnota stroja.